Het boek ‘The Plant-based Plan©’

Internationale organisaties en verenigingen benadrukken plantaardige voeding in hun voedingsaanbevelingen om de vele gezondheids- en milieuvoordelen. Maar wat is plantaardig eten? Deze onmisbare gids over plantaardig eten biedt als eerste een wetenschappelijk onderbouwd antwoord op alle vragen die we ons stellen over plantaardige voeding. Dit boek is een gedetailleerd naslagwerk vol waardevolle informatie, motiverende en verrassend praktische adviezen voor al wie wil starten met een plantaardig voedingsplan.


De auteurs
Voedingsdeskundige en oprichtster van Alimenta, Lynne Garton geeft onafhankelijk voedingsadvies aan een breed publiek.
Janice Harland is voedingsdeskundige, gespecialiseerd in functionele voeding. Hun missie: de wereld bewust maken van het belang van gezonde voeding.

Het Plantaardig Plan, de missie

Het Plantaardig Plan is een initiatief van Alpro Foundation dat het grote publiek wil laten kennismaken met een gezonde manier van eten voor mens en planeet. Het plan helpt je om op een eenvoudige manier de balans in je maaltijden te verschuiven naar een meer plantaardig voedingspatroon.

Waarom meer plantaardig eten?
Door de jaren heen zijn de voedingsgewoontes in het Westen verschoven. De nadruk ligt meer dan ooit op dierlijke voedingsmiddelen en niet meer op plantaardige. Geen positieve ontwikkeling, want uit onderzoek blijkt dat:
- Het plantaardige voedingsmiddelen zijn die ons het beste uit de natuur bieden
- Een meer plantaardige voeding zowel op korte als lange termijn veel gezondheidsvoordelen biedt
- Dierlijke voedingsmiddelen meer belastend zijn voor het milieu.

Wetenschappelijk ondersteund
Het Plantaardig Plan is opgesteld door diëtisten en wordt ondersteund door het wetenschappelijk adviescomité van de Alpro Foundation. Het boek ‘The Plant Based Plan’, dient als basis.